Прокуратурата с нова репресия срещу опозиционен журналист. Държавното обвинение е

...
Прокуратурата с нова репресия срещу опозиционен журналист. Държавното обвинение е
Коментари Харесай

Прокуратурата праща опозиционен журналист на психиатрична експертиза

Прокуратурата с нова принуда против опозиционен публицист. Държавното обвиняване е упълномощило да се извърши съдебно-психиатрична експертиза на Стоян Тончев. За това заяви самият той във фейсбук.

„ Институционалните репресии над мен от полиция и прокуратура не престават! Току-що ми се обадиха от Министерство на вътрешните работи, проверяващ служител на реда Чалъков. След вчерашното ми изявление с Цветан Василев ми е назначена съдебно-психиатрична експертиза от прокуратурата на Иван Гешев за 8 декември “.

Стоян Тончев е от публицистите, които остро подлагат на критика актуалното ръководство на ГЕРБ.

В началото на тази година той бе наложително вкаран в психиатрията в Бургас, откакто полицията го извади от вкъщи му в Поморие, с цел да разпознае нападателите си. По този случай през февруари против Стоян бе формирано досъдебно произвеждане за безчинство.

10 месеца по-късно проверяващите вземат решение, че по отношение на това следствие на журналиста би трябвало да се извърши нова психиатрична експертиза, въпреки такава да е направенa още при започване на годината. Тя потвърждава, че Тончев е душевен здрав, само че има постравматичен стрес поради преживения свиреп побой над него през 2016 година, при който той едвам не загуби живота си. Пред " Фрог " Стоян Тончев съобщи:

„ Вече се съветвах с юриста си. Той ме осведоми,че съм в правото си да откажа да бъда подложен на нова експертиза, защото тя не корелира с действието, за което имам формирано досъдебно произвеждане. Прокуратурата за жалост не желае да открие общоизвестните поръчители на побоя над мен. Той бе поръчан от ГЕРБ и Движение за права и свободи, от Боянските и Берлински сараи. Всичко се прави за да ме сплашат и да спра да пиша.

Изготвената през февруари съдебно-психиатрична експертиза към този момент потвърди, че съм психологично здрав. Дори съм завършил сполучливо с тестванията за по-малко от даденото време. Става въпрос за досъдебно произвеждане за хулиганстно. Случващото се е принуда, дискриминация и тъпчене на моите човешки права.

Оказва се, че в продължение на 8 месеца търсят движимости лица. Днес полицията ми предложи даже, в случай че нямам опция да пътувам до Бургас, те да ме закарат. Същото се случи през февруари. Тогава полицията посредством машинация ме изведе от вкъщи ми, казвайки, че би трябвало да отида на различаване на мои нападатели. Бях безусловно похитен.

Бяха събрани най-корумпираните служители на реда, които да изпълнят поръчката. Не ми разрешиха да се обадя нито на юрист, нито на непосредствен. Пред психиатрията чаках 40 минути, а служителят на реда Кирязов един час приказва вътре с лекарката Милканова, с цел да създадат сговор и да впише, че би трябвало да бъде настанен. На идващият ден шефът на психиатрията ми сподели, че не може да ме държи там, тъй като съм рационален.

Аз отхвърлих лекуване, само че все пак здравна сестра идваше и се опитваше да ми сложи инжекция. Отказалите лекуване ги настаняват в стая-изолатор, където би трябвало да си самичък. При мен, обаче имаше човек. В стаята за изолатор би трябвало да бъдат сами, само че вътре имаше и различен човек. Той ми сподели, че са го взели без мотив и са го вкарали при мен в психиатрията “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР