Прокуратурата разследва трагичния инцидент на стадион Дунав в Русе, при

...
Прокуратурата разследва трагичния инцидент на стадион Дунав в Русе, при
Коментари Харесай

Разследват причините за инцидента с ударените от мълния деца

Прокуратурата проверява трагичния случай на стадион " Дунав " в Русе, при който гръмотевица умъртви 11-годишно момче нощес, до момента в който играе футбол на терена. Другото дете, потърпевшо при случая, към този момент диша независимо, контактно е и все още не се постанова да бъде превозено в Пирогов.

След нещастието, разиграла се пред очите на родителите, специалисти от Строителния контрол ревизират системата за отбрана от мълнии на стадиона. От прокуратурата са направили два огледа на място, разпитани са очевидци.

Деца от футболния клуб уважиха паметта на своя съотборник като възпламениха свещички и оставиха червени рози на мястото на случая, а довечера почитатели на Дунав ще се съберат на безмълвно бдение. Много от събитията в града се анулират поради нещастието.

Делян Радев първи подава сигнал за случая на телефон 112, праща на стадиона и племенницата си, която е доктор.

" С нейния другар пристигнаха 5 минути преди колата за спешна помощ и също оказаха подпомагане. Всички деца бягаха към залата. Аз подвигнах кръвно, пих медикаменти, не мога да дойда на себе си. Жалко за децата ", описа Радев.

" Нелеп случай за жалост с съдбовен край за едно от децата, дай боже другото да се оправи. Аз ги повеждам от три месеца, само че за тези три месеца аз по този начин съм привикнал и по този начин съм ги обикнал тези деца, че те са като мои ", сподели треньорът на децата Динко Дерменджиев.



Въпреки че към този момент е в схващане, оживялото 11-годишно момче, към момента е в реанимацията и се бори за живота си.

" В момента е значимо това, че детето към момента е живо, сърдечната активност е овладяна ", сподели доктор Бланш Ангелова, шеф поделение ОАИЛ-Медика-Русе.

Първата гръмотевица паднала на стадиона нощес се оказва съдбовна. Тренировката на децата е била към своя край.

" Някакъв безразсъден случай, който като на филм се случи, и мога да уверя, че постоянно треньорите от школата, имаме инструкции и от управлението, при най-малки индикации, примерно естествено събитие, не позволяваме децата, дори отлагаме тренировки ", сподели още Дерменджиев.

" Снощи до 12:00 ч. сме били с криминалисти, които споделят, че не могат да проумеят по какъв начин се е случило ", сподели Деян Димов, ръководител на УС на ФК " Дунав ".



Кметът на Русе Пенчо Милков назначи инспекция на концесионера на оборудването.

" Стадионът е на концесия от 2018 година, оборудванията са новоизградени. Приемани са от държавна комисия, а не от Общината ", увери Милков.

Според концесионера, спортният комплекс е механически безупречен.

" Има построен гръмоотвод, в това число и осветлението на стадиона е направено по този начин, че всичко е заземено и всичко е обезопасено ", сподели доктор Симеон Симеонов, концесионер на състезателен комплекс " Дунав ".

Във футболния клуб „ Дунав “ упражняват над 400 деца. Ще им бъде оказана психическа поддръжка.

Вижте още в директното включване на Даниела Димитрова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР