Прокуратурата разследва поотделно всичките 24 смъртни случая от 2019 г.

...
Прокуратурата разследва поотделно всичките 24 смъртни случая от 2019 г.
Коментари Харесай

Разследват един по един случаите в Дома на ужасите с 24 трупа

Прокуратурата проверява поотделно всичките 24 смъртни случая от 2019 година в дома за хора с деменция в село Горско Косово. Това съобщи окръжният прокурор на Велико Търново.

Домът през днешния ден беше проверяван и от Агенция "Социално подкрепяне ", Икономическа полиция и Регионалната здравна ревизия във Велико Търново.

Окръжната прокуратура във Велико Търново ще ревизира с каква диагноза е постъпил в дома всеки от умрелите и какво е било здравословното му положение.

"Във всеки един случай, в който се откри и най-малкото подозрение за аргументите за неговата гибел ще бъде формирано досъдебно произвеждане в рамките, на което ще се събират съответни доказателства по тази причина, в това число, в случай че се наложи и ексхумации, което е неприятно за околните ", съобщи Христо Христов - областен прокурор на Велико Търново.

По думите на персоналния доктор в дома 19 от 24-те умряли са били хора на възраст сред 78 и 99 години, с доста хронични съпътстващи болести.

"Възрастта е огромна, карат се в извънредно тежко положение. Не по-малко от четири - пет болести има всеки пациент. Най-честите са тези, които са обществено значими - хипертония, захарен диабет, мозъчно-съдова болест, деменция ", сподели Д-р Христо Йорданов - персонален доктор в дома.

Агенцията за обществени услуги е правила сложна инспекция в Дома за възрастни хора с деменция в село Горско Косово през 2018 г, след която са били формирани 17 наставления, като 5 от тях не са изпълнени.

Община Сухиндол и общественото министерство приготвят план за нов център от фамилен вид, ще се търси европейско финансиране.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР