Прокуратурата разпространи кадри от следствения експеримент за убийството на българския

...
Прокуратурата разпространи кадри от следствения експеримент за убийството на българския
Коментари Харесай

Следственият експеримент: Изстрелът срещу граничния полицай е директен, но не от упор

Прокуратурата популяризира фрагменти от следствения опит за убийството на българския граничен служител на реда Петър Бъчваров от турска територия. Изстрелът, който умъртви на място служителя на " Гранична полиция ", е създаден непосредствено против него, само че не от упор, а от няколко метра разстояние. Това е открил следственият опит по неоспорим метод и с потреблението на 3Д скенер и дрон, заяви пред медиите Даниел Цонков, който управлява отдел " Криминалистика " в Националната следствена работа.
Още по темата
По думите му изстрелът е осъществен през оградата, за което свидетелстват осколките от проектила, минал през теленото оборудване.

" Има пряк изстрел против граничния служител на реда, от него няма създадени изстрели ", сподели Цонков.

Стреляно е от турска територия с гладкоцевно оръжие и наоколо до отвора на телената ограда, добави още криминалистът.

Произведени са още няколко изстрела, към този момент по служебния автомобил, а убитият граничар не е стрелял, добави Цонков на брифинга на Национална следствена служба. През предходната седмица стана ясно, че служителят на реда е бил с револвер, зареден единствено със стоп-патрони.

По думите му задачата на следствения опит е била да се открият мястото, откъдето са създадени изстрелите, тяхната посока, както и още спомагателни задания, които да потвърдят в началото формираните версии и уликите, открити в хода на следствието. Установено е направлението на изстрелите, защото няма по какъв начин да се отиде на мястото оттатък границата, откъдето е стреляно.

Според събраните данни против българския чиновник на " Гранична полиция " по-скоро става дума за целеустремен изстрел, а не за безредна пукотевица.

 Снимка: БТА

Петър Бачваров бе убит с един изстрел в главата на граничната вадичка на 7 ноември вечерта по време на наблюдаване взаимно с военнослужещ, който след гибелта му е дал отговор на стрелбата от турска територия. Граничният служител на реда от Елхово, изгуби живота си единствено на 32 години, а в отговор вътрешният министър се закани, че отсега нататък служителите на реда ще бъдат въоръжени с дългоцевно оръжие и ще дават отговор на пукотевица. Бъчваров бе изпратен в парадната си униформа и с писък на сирени и минута безмълвие от сътрудниците му служители на реда в цялата страна.

Турските управляващи задържаха двама души по отношение на случая - хипотетичен причинител и помощник, двама братя, които обяснили, че го създали от боязън.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР