Прокуратурата пусна разговор, за който има съмнения, че Румен Радев

...
Прокуратурата пусна разговор, за който има съмнения, че Румен Радев
Коментари Харесай

Проф. Близнашки: Естествен изход от ситуацията с Радев е оставка

Прокуратурата пусна диалог, за който има подозрения, че Румен Радев се пробва да осуети инспекция на КПКОНПИ.

В известието се твърди, че е спряно следствие, по което има висока степен на възможност за съпричастност на Радев към незаконна активност. Става дума за прикриване на данни от инспекция на Антикорупционната комисия против Десислава Радева.
 Румен Радев уверен, че не е правил нищо неправилно
Румен Радев уверен, че не е правил нищо неправилно

Няма никаква концепция защо тъкмо е питането на основния прокурор Иван Гешев

" Преживяваме един доста трагичен ден. Това е от тези преломни дни, в които настъпват обрати в историята. 28 януари ще се окаже сходен ден. Всичко стартира по един почтен метод - с настояването на основния прокурор да се пояснява член 103 от Конституционния съд ", сподели някогашният длъжностен министър председател проф. Георги Близнашки в предаването " Денят ON AIR ".

Според него, когато президентът Румен Радев е попитал за претекстовете , нещата са придобили непредвиден процес.

" Държавният глава много предизвикателно настоя да се изяснят претекстовете и нещата станаха неудържими. Появиха се прекалено много неща, които той не е очаквал, че ще видят бял свят, само че самият той настоя това бъде направено и се сътвори извънредно комплицирана обстановка ", сподели още Близнашки пред Bulgaria ON AIR.
 Иван Гешев пита Конституционен съд какво тъкмо е Обновена
Иван Гешев пита Конституционен съд какво тъкмо е " държавна измяна "

И може ли да проверява президента и вицепрезидента

Той добави, че занапред ще забележим дали тези записи ще бъдат оспорени.

" Нещата не могат да станат в изгода импийчмънт. Тук не е толкоз значим юридическият аспект на казуса, а моралният ", добави професорът.

Той разяснява и изказването на началника на кабинета на Радев. Според Близнашки, Калоян Методиев по леконравен метод оповестява, че в случай че се стигне до импийчмънт това ще качи рейтинга, само че в действителност нещата били доста по-сложни.

" Президентът е изправен пред една доста комплицирана алтернатива, тъй като той е човек на достойнството и ще би трябвало да вземе доста комплицирано решение. Няма място за импийчмънт. Тук нещата опират до нещо друго - имаш искания, че си човек с доста висок морал, а се оказва, че си податлив да прикриваш неща, които засягат най-близките до теб хора ", уточни Близнашки.

Той е безапелационен, че тази нощ Радев би трябвало да вземе едни от най-важните решения в живота си.

" Естествен излаз от обстановката е оставката. Няма друго решение, в случай че той реши да упорства, да провокира формалните процедури - това ще бъде вървене по тъгите. Много е значимо, когато си се захванал с политика да си даваш сметка за възможните последствия и всичко, което правиш ", добави още някогашният длъжностен министър председател.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР