Прокуратурата проверява всички къщи за гости, заяви в предаването Здравей,

...
Прокуратурата проверява всички къщи за гости, заяви в предаването Здравей,
Коментари Харесай

Танева: Прокуратурата проверява всички къщи за гости

Прокуратурата ревизира всички къщи за посетители, съобщи в предаването „ Здравей, България ”. Това съобщи земеделският министър Десислава Танева пред Нова телевизия.

„ Глобите по издадени актове няма да се пратят от българския поданик. Ще поставим всички старания да се платят от тези, които са нарушили разпоредбите ”, увери земеделският министър.

„ Има към този момент платени санкции по издадени актове и страната си е събрала тези санкции. Другите са в процедура – или правосъдна, или по събиране на тези санкции ”, изясни още Танева.

„ И в предния мандат, когато бях министър, имаше индикации за вероятни злоупотреби. Проверките при Държавна фирма „ Земеделие ” са 18% при условие по европейския правилник от 1 до 5%. Очевидно за нас и това е бил дребен % ”, разяснява Танева.

Министърът изясни, че притежатели на такива парцели са поискали спомагателни пари за атракционни.

„ Заварвам 14 контракта, които са предоставени за утвърждение в Държавна фирма „ Земеделие ”, за спомагателни действия към къщи за посетители. Това е възможно по програмата за развиване на селските региони. Въпросът е дали тези предоставени за утвърждение вложения ще бъдат употребени по предопределение. Има басейни, джакузи, детски площадки към къщи за посетители ”, съобщи Танева.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР