Прокуратурата привлече като обвиняеми двама турски граждани за недекларирана валута

...
Прокуратурата привлече като обвиняеми двама турски граждани за недекларирана валута
Коментари Харесай

Двама турци са обвинени за контрабанда на 950 хиляди лева през Капитан Андреево

Прокуратурата притегли като обвинени двама турски жители за недекларирана валута в общ размер от 950 058 лв., открита в рейс и товарен автомобил на граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево ", оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Първият случай е на 16 декември, към 23:45 часа, когато на пункта за излизане от България в посока към Турция е дошъл рейс с турска регистрация, ръководен от Х. Й. на 41 година Той е пътувал от Румъния за Турция през България. При осъществена инспекция на спалното помещение на рейса, във фабрична празнина, и при персонален обзор на Х. Й. митническите чиновници са разкрили недекларирани парични средства - 20 хиляди евро, 148 420 английски паунда и 8240 шотландски паунда с българска равноценност към 390 360 лв..

На идващия ден, към 10:00 часа, за излизане от България в посока към Турция е дошъл товарен автомобил с турска регистрация, ръководен от И. Б. на 66 година Той е пътувал от Норвегия за Турция през България. При осъществена инспекция на товарното ремарке, в две от гредите, укрепващи товара, митничарите са разкрили недекларирани три млн. норвежки крони с българска равноценност към 559 698 лв..

Обвиняемите са арестувани за период до 72 часа. Действията по следствието по двете бързи производства не престават под надзора на прокуратурата и ще приключат в законния период.

С тези два нови случая откритата при инспекции на " Капитан Андреево " от началото на годината нелегално пренасяна валута към този момент е за близо 24,5 милиона лв.. Най-често обект на трафик са евро и английски лири. Наказателният кодекс планува до пет години затвор или санкция в размер на една пета от предмета на закононарушението, в случай че то бъде потвърдено.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР