Прокуратурата прати МВР служителя за 72 часа в арестаИзнудвал строител

...
Прокуратурата прати МВР служителя за 72 часа в арестаИзнудвал строител
Коментари Харесай

Полицай хванат с 2000 лв. рушвет

Прокуратурата прати Министерство на вътрешните работи служителя за 72 часа в ареста
Изнудвал строител поради трудова акцидент - строшен крайник на работник 

Предложил да смачка жалбата 

Икономически служител на реда от Девето столично районно управление (на МВР) бе арестуван с 2000 лв. подкуп и Софийска градска прокуратура му повдигна обвиняване и го прати в ареста за 72 часа.

43-годишният Министерство на вътрешните работи чиновник Валентин Тренев бил наблюдаван и оголен от сътрудници на “Вътрешна сигурност ”. Те го закопчали с белезници малко откакто получил белязаните пари на столичния бул. “Царица Йоана ”. Сумата била една трета от поискания рушвет от общо 6000 лв..

За парите бил изнудван строителният бизнесмен Иван Фирков. На негов обект неотдавна служащ си счупил крайници и подал тъжба за трудовата акцидент в Девето районно управление (на МВР), което се намира в столичния квартал “Люлин ”. На 13 февруари служителят на реда се свързал с предприемача и му изискал рушвета, с цел да работи по този начин по жалбата, че най-после да стигне до умозаключение, че случай не е имало и кореспонденция да не се образува. При пазарлъка Тренев обяснил на строителя, че желае 2000 лева за себе си, 2000 лева за шефа на районното и още толкоз за експерта, който би трябвало да изготви графическа експертна информация.

Очаква се през днешния ден прокуратурата да изиска от Софийски градски съд да наложи на Валентин Тренев непрекъснат арест.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР