Прокуратурата поиска потвърждаване на присъдата от 20 години затвор Съдът

...
Прокуратурата поиска потвърждаване на присъдата от 20 години затвор Съдът
Коментари Харесай

Съдът заличи от свидетелите мистериозната жена по делото Семерджиев

Прокуратурата изиска потвърждаване на присъдата от 20 години затвор
Съдът заличи от листата със очевидци мистериозната жена, която съгласно защитната теза на Георги Семерджиев, е карала джипа му във съдбовната нощ на 5 юли 2022 г
 
И през днешния ден въпросната жена не се яви пред съда, предаде . Според магистратите отбраната на подсъдимия е имала многократни благоприятни условия да я обезпечи като очевидец, само че това не се е случило. Елена Йорданова на няколко пъти не бе открита на посочения адрес, добавя Българска телеграфна агенция. 

Междувременно започнаха пледоариите по делото, което се организира в Апелативния съд в столицата. 

Прокуратурата изиска потвърждаване на тежката присъда на Семерджиев, наказан за тежката злополука на бул. " Черни връх ", при която починаха две девойки. За закононарушението Софийският градски съд призна за отговорен Георги Семерджиев и го осъди на 20 години затвор.

" Пред втората инстанция беше тествана втора версия за случилото се. И тя беше дискредитирана. Затова би трябвало да бъде отхвърлена. Надявам се, че пред Върховния касационен съд подсъдимият няма да изложи и трета версия ", уточни прокурорът по делото.

Според него теорията на Семерджиев, че е бил похитен и замаян, както и че не е карал колата в нощта на случая, бе отхвърлена от дълго време.

Допълнителни експертизи отхвърлиха втората версия на подсъдимия. Всички доказателства сочат, че Семерджиев е използвал опиати в деня на случая, уточни прокуратурата. Според държавното обвиняване резултатът на метамфетаминът е като рухване на всички задръжки.

" Доказано е, че точно Семерджиев е карал джипа. Правилно градският съд е завишил наказването за циничния метод, по който две девойки са починали. Затова не би трябвало да бъде понижено наказването. С сходна присъда се надявам да се реализира дисциплиниращ резултат както при подсъдимия, по този начин и в обществото ", уточни държавното обвиняване.

Родителите на починалите девойки и юристите им желаеха същото от апелативния съд.

На предходното съвещание по делото се яви Велина Аршинкова, която съобщи пред съда, че е била в колата при съдбовната злополука на столичния бул. " Черни връх ", при която бяха убити две девойки. Според нейните изказвания, Семерджиев не е бил зад кормилото, а колата е карала непозната жена - въпросната неоткриваема свидетелка. По време на съвещанието беше призната и експертиза, съгласно която следи от ДНК-то му не са открити по въздушната възглавница на автомобила му. 
 
26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович починаха на 5 юли 2022 година, когато 35-годишният Георги Семерджиев, седнал зад кормилото на първокласен джип " Ауди ", опустоши такси на кръстовището на бул. " Черни връх " и ул. " Свети Наум " в София с висока скорост, след което се блъсна в асансьора на метростанция " Европейски съюз ". От мощния удар колата се разцепи на две и едната половина удари смъртоносно двете млади дами, които по това време са се движили по тротоара.

В края на април м.г. Софийският градски съд призна за отговорен Георги Семерджиев и го осъди на 20 години затвор при в началото непоколебим режим. Присъдата обаче бе обжалвана и в края на септември Софийският апелативен съд даде ход на процеса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР