Прокуратурата откри 71 възрастни в къща за гости и в

...
Прокуратурата откри 71 възрастни в къща за гости и в
Коментари Харесай

71 възрастни са открити без документи в къща за гости и социален дом

Прокуратурата откри 71 възрастни в къща за посетители и в обществен дом в с.Добревци, област Ловеч, на множеството от които липсват персоналните документи. Това излиза наяве от публично известие на прокуратурата. 

Държавното обвиняване разгласи, че е образувало досъдебно произвеждане за заграбване на пари и документни закононарушения. На 08 май 2020 г,  е осъществено претършуване и изземване на голям брой документи и други материални доказателства в къща за посетители благосъстоятелност на едноличен търговец, с шеф С. Г. и обществен дом, с шеф П. Г., находящи се в с. Добревци, обл. Ловеч.

С оглед спецификата на следствието по време на процесуално-следствените дейности са участвали представители от Министерство на вътрешните работи, чиновници от Национална агенция за приходите, здравната ревизия, незабавна помощ, организацията по храните, обществено подкрепяне. 

Установени са липса на персонални документи на огромна част от 71 бр. възрастни хора в двете здания и констатацията, че тези здания са регистрирани под разнообразни наименования в Министерство на туризма, Агенция «Социално подпомагане» - София и Община Ябланица. Има липса на нужните документи за наличие на тези лица в постройките, както и установените фрапиращи нарушавания на въведените противоепидемични ограничения срещу разпространяването на Коронавирус 19, по време на въведеното и продължаващо изключително състояние, прибавя прокуратурата.

Поради това един от двамата управители  - С. Г. е притеглен, като обвинен и е арестуван с разпореждане на наблюдаващия прокурор за период от 72 часа с оглед внасяне на искане за взимане на мярка за неотклонение «Задържане под стража».
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР