Прокуратурата оспорва разрешения за строежа на 75-метров небостъргач в Студентски

...
Прокуратурата оспорва разрешения за строежа на 75-метров небостъргач в Студентски
Коментари Харесай

Прокуратурата оспорва строежа на небостъргач в Студентски град

Прокуратурата оспорва позволения за градежа на 75-метров небостъргач в Студентски град пред административния съд. Държавното обвиняване заяви в петък, че в Софийска градска прокуратура(СГП) е постъпил сигнал за сриване и затваряне на част от пътното платно на ул. " 8-ми декември " в София. Развръзката идва ден, откакто ДНСК разгласи, че ще сезира Върховната административна прокуратура по отношение на издадени разрешителни за градеж на небостъргач в София от основния проектант на София Здравко Здравков.

Високата постройка се планува в кв. “Студентски град” по ул. “8-ми декември” и там зее ров от 30 метра. Над половин година рейсовете и колите край обекта, който е наоколо до УНСС, се движат единствено в едното платно, тъй като изкопът се оказва неукрепен. Пред Mediapool от Направление “Архитектура и градоустройство” показаха, че повредата е станала още на 11 януари и част от изкопа, тротоар и част от пътното платно на ул. “8-ми декември” са пропаднали.

ДНСК се обърна към прокуратурата

" На 11 юни 2021г. ДНСК сезира ВАП с предложение да стачкува издадените от основния проектант на Следствен отдел към окръжна прокуратура позволения за градеж като оскъдни ", оповестиха от строителния надзор.

Негова инспекция открила, че две позволения за градеж " не са издадени в изискванията на Закона за устройство на територията (ЗУТ) ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР