Прокуратурата обяви, че няма доказателства, но има тежки процесуални нарушения,

...
Прокуратурата обяви, че няма доказателства, но има тежки процесуални нарушения,
Коментари Харесай

Е. Йорданов: Повече от 12 години МВР е управлявано от ГЕРБ и има хора, които могат да изнасят информация

Прокуратурата разгласи, че няма доказателства, само че има тежки процесуални нарушавания, позволени от проверяващите служители на реда. Йорданов счита, че двамата прокурори от Софийска градска прокуратура, които оповестиха решението на прокуратурата на брифинг пред медиите в петък, са се държали като изтъкнати членове на Софийска адвокатска гилдия и са защитавали обвинените " със зъби и нокти ".

" Бяха избрали селективно това, което считат, че поддържа защитната теза. Аз подобен прокурор не съм виждал, а съм юрист от 87 година. Абсурдна работа ", сподели той.

" Ако на един хора, един шеф е назначен от различен шеф и той се обръща към него с " шефе ", прекомерно песимистичен съм, че същите тези хора ще свършат някаква работа. Но има проблем, който им убягва - за закононарушение като това отминалостта е 15 години - тъй че има време ", добави Йорданов.

Емануил Йорданов счита, че няма да остане заметено под килима една корист с 500 млн. държавни пари.

Крайно време е прокуратурата да проработи по този случай и да работи съществено, не против хора, които са на ниски равнища, а там където има данни за корупция на най-високо равнище.

Йорданов остави без коментар дали, в случай че основен прокурор не беше Иван Гешев, нещата щяха да са разнообразни.

Надеждата му е, че когато се появи идващият основен прокурор, ще се проработи, по този начин както изисква законът.

Един образован следовател за 4-6 месеца може да приключи това досъдебно произвеждане и да го показа в прокуратурата за възможното правене на обвинителен акт, сподели Йорданов.

Той е безапелационен също, че в закона написа, че може да се извърши разпит посредством видеоконферетнта връзка - съгласно прокуратурата Наказателно-процесуален кодекс не го разрешава това.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР