Прокуратурата обвини вътрешния министър Бойко Рашков, че се намесва в

...
Прокуратурата обвини вътрешния министър Бойко Рашков, че се намесва в
Коментари Харесай

Прокуратурата се скара с МВР, но призна, че са намерени списъци с избиратели

Прокуратурата упрекна вътрешния министър Бойко Рашков, че се намесва в работата им и се пробва да въздейства на решенията на магистрати, само че призна, полицията е разкрила описи с гласоподаватели при два обиска. Образувани са следствия като се подозира пазаруване на гласове.

Става дума за два случая – в Харманли и в Свиленград. В събота при обиск с Харманли е открита тетрадка с имена, прецизират проверяващите. Тя е била скрита в икономически двор с две здания. Там живеели стара жена и двамата ѝ сина. Започнало е следствие, а двама души са били задържани за по 24 часа.

Ден по-късно, още веднъж в стопанска сграда в двор на къща в свиленградското село Димитровче, са открити два класьора и две полиетиленови чанти с общо 939 листа с имена. Срещу част от тях са били посочени телефони и номера на изборни секции. В къщата живели 79-годишен мъж и брачната половинка му. В жилищата на двамата им сина са открити още два листа с имена, персонални данни, телефони, пари, сим-карти, флашки и телефон. По това следствие са задържани четирима души.

, че не обръщат задоволително внимание на свършеното от полицията и саботират следствия. Той съобщи още, че от името на ГЕРБ са купувани гласове в Пловдив по време на изборите на 4 април.

Министърът описа и за още един случай:
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР