Прокуратурата образува проверка по сигнала на ВМРО за престъпление против

...
Прокуратурата образува проверка по сигнала на ВМРО за престъпление против
Коментари Харесай

ВМРО: Прокуратурата образува проверка по сигнала ни за престъпление против републиката

Прокуратурата образува инспекция по сигнала на Вътрешна македонска революционна организация за закононарушение срещу републиката против „ Продължаваме Промяната “ /ПП/, оповестиха от пресцентъра на партията. Скандалът породи след изнесен запис от Радостин Василев. Припомняме част от претекстовете, импортирани първо от Вътрешна македонска революционна организация в СГП, а точно:

„ От изтеклите записи в общественото пространство през днешния ден излиза наяве, че сега в България се готви едно държавно управление от хора доближени до непознати посолства, което е антибългарско, антинационално и в прорез с всевъзможни правила на морала. Кирил Петков коментира без всевъзможен срам по какъв начин получава указания извън за вътрешнополитически решения за личната ни страна. От записите разбираме още, че службите в страната и техните управления се утвърждават от непознато посолство. Нека го кажем напряко – от посолството на Съединени американски щати!

Това е национално изменничество! Нещо повече – това е закононарушение по смисъла на българското законодателство. Припомняме член 103 от Наказателния кодекс на Република България: „ Който, изпълнявайки държавна работа или предписание пред непознато държавно управление или интернационална организация, съзнателно ги води във щета на републиката, се санкционира с отнемане от независимост от 10 до петнадесет години… ” (и сл. член на НК). Трябва да е ясно едно – за сходно национално изменничество се носи отговорност. В това число наказателна! Рано или късно.

Ето за какво ние от Вътрешна македонска революционна организация внесохме сигнал до Главния прокурор на Р България за закононарушение по глава първа от Наказателния кодекс, а точно „ Престъпления срещу републиката “. “

От пресцентъра на партията ползват и цялостния сигнал до основния прокурор :

„ Уважаеми господин основен прокурор,

Днес, 26.05.2023 година, на конференция на народния представител Радостин Василев, бяха показани звукозаписи от онлайн съвещание на Националния съвет на Политическа партия „ Продължаваме промяната “. От тях се извеждат основателни догатки и самопризнания за дейности по договаряне сред Кирил Петков и Асен Василев от една страна, и „ посолствоТО ”, както се показват те, от друга. От диалога излиза наяве, че водачите на Политическа партия „ Продължаваме промяната “ са предложили промяна на шефовете на познавач служби и кои да бъдат новите началниците на ДАНС, ДАР, ДАТО, Главен секретар на Министерство на вътрешните работи в Република България, кои да бъдат имената на министрите и така нататък

Подобни и други дейности за кадруване в службите за сигурност с изключение на политическа интервенция в работата им, съставляват и опасност за националната сигурност. Намесването на представители на непознати страни в метода на асортимент и назначение на ръководителите на държавни структури в бранш „ Сигурност “ е неприемливо. В изявленията на средствата за осведомление става дума за авансово консултиране, координиране, одобрение на възможни кандидатури за началници на службите, които Кирил Петков и Асен Василев (не е ясно в какво качество и защо) дефинират като „ наши хора “. Съгласно българското законодателство е безусловно неприемливо по този ред и метод да се кадрува в службите за сигурност, нежели да се дефинира професионалното им управление. Открит е въпросът, имало ли е интервенция, „ съветване “, утвърждение на избрани лица за тези постове от непознати жители, посолства, чиновници на институции на други страни.

Уважаеми господин Гешев, в качеството Ви на Главен прокурор, апелирам:

Считаме, че горното реализира съставите на член 103 и 105 от Наказателен кодекс и по тази причина Ви призоваваме да образувате досъдебно произвеждане, което да откри:

  1. Да приемете звукозаписите от онлайн съвещание на Националния съвет на Политическа партия „ Продължаваме промяната “, които да послужат като нужния легален мотив, според член 208, т. 2 Наказателно-процесуален кодекс, за започване на следствие от Ваша страна за съществуване на закононарушение осъществено от посочените в записите български жители Кирил Петков и Асен Василев, по член 103 и 105 от НК;
  2. Да установите кое е цитираното в записите „ посолство “, „ посолства “?
  3. Какво са договорили с това с „ посолство “, „ посолства “ цитираните две лица? “
Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР