Прокуратурата образува досъдебно производство за престъпление по непредпазливост заради пожара

...
Прокуратурата образува досъдебно производство за престъпление по непредпазливост заради пожара
Коментари Харесай

Пациентка от изгорялото COVID-отделение: Всичко се случи много бързо

Прокуратурата образува досъдебно произвеждане за закононарушение по несъобразителност поради пожара в Коронавирус поделение в, оповестява " Нова ".

Огънят горящ малко след 4 часа тази заран в една от стаите на Коронавирус отделението, което се намира на последния етаж на болничното заведение. „ Всичко се случи доста бързо, за секунди. Сутринта към 5 без 20 ни поставяха системите и се включи противопожарната тревога ”, споделя Силвия Петрова. По това време в отделението има общо към 60 индивида. „ Усети се лек пушек за няколко минутки. Отвориха прозорците, по-късно алармата няколко пъти се включи. Минаха по стаите, успокоиха ни, че всичко е наред. Чувстваме се добре и сме спокойни ”, описа още Силвия Петрова.
 В жанр Дарвиновите награди: Пациентка провокира пожар в КОВИД отделението на русенска болница В жанр Дарвиновите награди: Пациентка провокира пожар в КОВИД отделението на русенска болница
Пожар е избухнал рано тази заран в КОВИД отделението на УМБАЛ " Медика " в Русе. По информация от болничното заведение случаят е породен от пац...

Веднага стартира и незабавна инспекция. Според една от версиите пациентка несъзнателно е запалила пожара. „ Огънят е зародил в резултат на това, че пациентка на двоен кислороден източник си смъква маската сама, след което със запалка потегля да търси някакъв предмет и по този начин се възпламенява огън ”, съобщи Алисе Муртезова, административен шеф УМБАЛ „ Медика ”-Русе. „ Започнахме незабавно гасене на пожара с пожарогасители. Изведохме пациентите ”, съобщи доктор Станислав Павлов от COVID-отделението на УМБАЛ „ Медика ”-Русе. Лекарят, дружно с две сестри и две санитарки, се справили за минути със обстановката. Въпреки че няма потърпевши, материалните вреди са съществени, оборудването в стаята е съвсем унищожено.

От през днешния ден е в действие и нова заповед, която не разрешава носенето на рискови средства. „ Всички пациенти, които имат запалки и всевъзможен тип такива запалими средства, ще им бъдат отнети. Защото очевидно пациентите не знаят, че медицинският О2, въобще кислорода поддържа огъня ”, съобщи Алисе Муртезова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР