Прокуратурата най-после се задейства за скандалите с вносни отпадъци, които

...
Прокуратурата най-после се задейства за скандалите с вносни отпадъци, които
Коментари Харесай

Гешев най-после разпореди проверка за боклука

Прокуратурата най-сетне се задейства за свадите с вносни боклуци, които заливат страната. Главният прокурор Иван Гешев е разпоредил на министъра на вътрешните работи и на ръководителя на ДАНС осъществяване на взаимни инспекции за съблюдаване на Закона за ръководство на отпадъците и на Закона за запазване на околната среда от притежателите на боклуци на територията на страната, оповестиха от държавното обвиняване. Проверката е разпоредена за осъществяване на преценка за наличие на предпоставки за практикуване на пълномощията на прокуратурата.

В хода на инспекцията следва да бъдат открити всички „ притежатели на боклуци “ на територията на страната, техните разрешителни, законността на площадките, на които оперират. Ще се ревизира и по какъв начин контролните органи - районните инспекции по околната среда и водите и кметовете на общини, си правят работата.

Главният прокурор Иван Гешев е указал при директно определяне на данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, неотложно да се уведоми и съответната способена прокуратура, допълват от прокуратурата.

Сутринта министърът на околната среда Нено Димов също разяснява казуса с вносния отпадък. По мотив 9-те хиляди тона италиански боклуци, открити в Плевен, Димов съобщи пред Българска национална телевизия, че площадката, на която се намират, е лицензирана, на компанията е позволено сепариране и оползотворяване на боклуци, само че не е позволено горене. " Има нотификация за импорт, само че би трябвало да се откри дали оползотворяването е в инструкции период, който е една година. Второ - дали е в по-големи количества от позволеното и трето, дали оползотворяването е станало по наставления метод ", изясни екоминистърът. Във Враца обаче има боклуци, струпани на нерегламентирана площадка. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР