Прокуратурата на Москва поиска от съда да лиши от родителски

...
Прокуратурата на Москва поиска от съда да лиши от родителски
Коментари Харесай

В Русия искат да отнемат деца, доведени от родителите си на протести

Прокуратурата на Москва изиска от съда да лиши от наставнически права семейство, което отишло на митингите от 27 юли с дребното си момченце.

Според известие на уеб страницата на институцията по време на неразрешения протест родителите го предали на различен човек, " което подложило на заплаха здравето и живота на момчето и провокира причиняване на физическа и морална щета ".

Макар съгласно съветската Конституция oа е предпазена свободата на събирания и митинги, от прокуратурата акцентират като аргумент r това, че бащата нямал право на глас в московските локални избори, защото имал единствено краткотрайна регистрация.

За присъединяване на доста хора от селища отвън Москва беше ясно незабавно след събитията, приключили с задържаните на съвсем 1400 души, в това число с приложимост на брутална мощ. Момиче от град от Подмосковието, което стана известно в медии и обществени мрежи със фотография, на която чете Конституцията на редиците тежко въоръжени служители на реда, разяснява, че " Да, правилно, изборите не ме засягаj, само че всяка неправда ме визира ".

Московската прокуратура споделя още, че родителите " са злоупотребили с родителските си права в ущърб на ползите на сина ". Започнати са инспекции и на други протестирали на 27 юли и 3 август с децата си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР