Прокуратурата на Чешката република отново е поискала снемане на имунитета

...
Прокуратурата на Чешката република отново е поискала снемане на имунитета
Коментари Харесай

Чешката прокуратура поиска Бабиш да остане без имунитет

Прокуратурата на Чешката република още веднъж е поискала снемане на имунитета на изпълняващия длъжността министър председател Андрей Бабиш, заяви през днешния ден неин представител, представен от ДПА.

Служителят изясни, че това се е наложило, тъй като отбраната от правосъдно гонене по закон е била възобновена с началото на новия законодателен интервал след изборите.

Миналия месец Бабиш претърпя проваляне на парламентарните избори, само че ще резервира пълномощията си до формалното назначение на новото съдружно държавно управление на либералите и консерваторите, управлявано от Петър Фиала от Гражданската демократическа партия.

Бабиш е разследван по обвинявания, че е похарчил съвсем 2 млн. евро от европейска за градеж на ваканционното населено място " Щъркелово гнездо ", което се намира на към 50 км северно от Прага. Субсидиите са били предопределени за дребни и междинни бизнесмени. Бабиш, който е мултимилионер, е създател на бизнес империя, включваща над 200 компании. Той неведнъж е отричал обвиняванията и акцентира, че парите от дотациите са възобновени.

Малко преди изборите публикуването на по този начин наречените още веднъж сложи Бабиш под напън. Според разкритията в тях преди години той е купил палат във Франция, като е употребявал няколко съществуващи единствено по документи компании медиатори за това. Бабиш отхвърля да е нарушил закона. Шейсет и седем годишният политик е създател на популистката партия " Действие на недоволните жители " (АНО). /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР