Прокуратурата иззе болничната документация за 5-годишното дете, което почина в

...
Прокуратурата иззе болничната документация за 5-годишното дете, което почина в
Коментари Харесай

Образуваха досъдебно производство заради починалото дете във Велико Търново

Прокуратурата иззе болничната документи за 5-годишното дете, което умря в неделя вечерта в регионалната болница във Велико Търново. Версиите на медиците и на роднините за повода за гибелта се разминават. За случая е формирано досъдебно произвеждане, съобщи БНР.
5-годишното момиченце от село Водолей и дядо му постъпили през вчерашния ден по обяд във великотърновската болница. Привечер положението му се влошило, почнали, заяви медицинският шеф доктор Галина Гарева: „ Извършена е интубация, обдишване с амбу, сърдечно-съдов масаж, само че сърдечната активност не се възвръща “.
 Дете е умряло в болничното заведение във Велико Търново, проверяват случая Дете е умряло в болничното заведение във Велико Търново, проверяват случая
Петгодишно дете е умряло в регионалната болница във Велико Търново. Започнала е вътрешна инспекция в лечебното заведение, която да устан...
В болничното заведение има вътрешна инспекция за гибелта на детето. Най-вероятната причина е задавяне с кренвирш, даден от дядото, уточни доктор Гарева: „ От трахеята в хода на реанимационните мероприятия са извадени огромно количество от тези недосмлени артикули “.
Между даването на салама и повръщането са минали най-малко 4 часа, положението на момиченцето се влошило измежду слагане на инжекция, съобщи дядото Йордан Асенов: „ Според мен инжекцията е повода. Докато я ударят, две минути е работила и тогава детето повърна и до там “.
За случая болничното заведение не беше уведомила които се самосезираха от медиите. Семейството не е решило ще има ли правосъдни искания към болничното заведение.
„ Такива благоприятни условия нямаме да ги съдим. Те ще се защитят, постоянно ще се защитят “, съобщи дядото Йордан Асенов.
 Три години условно за дядото на отровеното дете от Кардам Три години условно за дядото на отровеното дете от Кардам
Три години отнемане от независимост с петгодишен изпитателен период постанови Окръжният съд на Добрич на Живко Иванов, упрекнат в причиняването...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР