Прокуратурата иска от съда да прекрати регистрацията на антисемитска организация,

...
Прокуратурата иска от съда да прекрати регистрацията на антисемитска организация,
Коментари Харесай

Заради създадена военизирана структура прокуратурата иска да спре регистрацията на БНС - Еделвайс

Прокуратурата желае от съда да приключи регистрацията на антисемитска организация, основала своя военизирана конструкция и провеждала Луковмарш в столицата.
От Софийска градска прокуратура оповестиха, че са внесли в Софийския градски съд (СГС) искова молба за преустановяване регистрацията на „ Български народен съюз Еделвайс “ (БНС-Еделвайс) по отношение на разпоредена от основния прокурор Иван Гешев инспекция по реда на гражданско-съдебния контрол за правомерност на активността на съдружие с нестопанска цел.
В рамките на осъществената инспекция, СГП е събрала огромен размер доказателства, показват от държавното обвиняване. Кои са БНС ВИЖТЕ ТУК.
Дейността и задачите на " БНС-Еделвайс " се разграничават от заявените такива в устава на сдружението с нестопанска цел. В последните 10 години сдружението е уредник на прояви, които опонират на член 42, ал.2 от Конституцията на Република България, който не разрешава активността на организации, чиято активност е ориентирана против суверенитета, териториалната целокупност на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна омраза, към нарушение на правата и свободите на жителите, както и организации, които основават секрети или военизирани структури, или се стремят да реализират задачите си посредством принуждение.
В хода на инспекцията са открити голям брой обществени изявления на членове на управлението и деятели на " БНС-Еделвайс ", заявления и мнения на организацията, съдържащи поощряване към принуждение и език на ненавист, учредени на расова, етническа, религиозна, полова принадлежност, антисемитска агитация и други.
СГП е установила още, че в несъгласие на наредбите на Закона за юридическите лица с нестопанска цел (ЗЮЛНЦ), " БНС-Еделвайс " е основало и своя военизирана конструкция , а при част от изявите си членове, деятели и симпатизанти на организацията са облечени във военни униформи. Установено е, че част от тях са подавали уведомления до Столична община за провеждането на Луковмарш и са се представяли за " коменданти ".
В рамките на водено от СГП досъдебно произвеждане по определяне аргументите за гибелта на Е.К., член на управителния съвет на „ БНС-Еделвайс “, на 28.01.2020 година са осъществени дейности по претършуване и изземване от вкъщи на лицето. ВИЖТЕ ПОДРОБНОСТИ. Открити и конфискувани са голям брой нелегално притежавани огнестрелни оръжия , муниции, гранати, облекла с полицейски атрибути и нацистка литература, в това число книгата „ Моята битка “ на Адолф Хитлер. Установено е, че Е.К. не е работил независимо, а със знанието на останалите членове на организацията.
БГНЕС напомня, че на 27 януари 2020 година мъж се самоуби в постройката на ДАНС. Впоследствие се оказа, че това е член на управителния съвет на „ БНС-Еделвайс “ Е.К. от Перник. Мъжът е викан да дава показания по кореспонденция, когато се самоубива с оръжие вид „ оса ”. ВИЖТЕ ТУК. Впоследствие от вкъщи му са конфискувани нелегално притежавани огнестрелни оръжия, муниции, гранати, облекла с полицейски атрибути и нацистка литература, в това число книгата „ Моята битка “ на Адолф Хитлер.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР