Прокуратурата и МВР влязоха в офиси на столична фирма.Акцията се

...
Прокуратурата и МВР влязоха в офиси на столична фирма.Акцията се
Коментари Харесай

Мащабна акция в София заради престъпна дейност на криптобанка

Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи влязоха в офиси на столична компания. Акцията се организира на бул. " Никола Вапцаров " 16 и ул. " Хенрик Ибсен ".

В София се организират дейни дейности по следствието за обезвреждане на противозаконна незаконна активност на криптобанката NEXO, заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева. Тази криптобанка е основала и поддържа интернационална платформа за продан и даване на заеми на криптовалути. Основните организароти на тази активност са български жители и главната дейсност се прави от България.

Криптобанката работи посредством голям брой регистрирани търговски сдружения, а по-голямата част от тях съставляват пощенски кутии т. е. кухи компании, изясни тя.

Над 300 души работят по огромната акция.

Разследват се проведена незаконна група, пране на пари, данъчни закононарушения, даване на банкова дейсност без нужния лиценз, както и компютърни измами.

За последните 5 години като оборот през платформата са минали над 94 милиарда $, заяви Милева. Установено е и са събрани доказателства, че клиент на платформата е човек, публично разгласен, че финансира терористични актове.

Фирмата е благосъстоятелност на български жители, която търгувас криптовалута във Англия, Швейцария, САЩи известни офшорни дестинации, научи .



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР