Прокуратурата и МВР дадоха подробности по случая с арестите на

...
Прокуратурата и МВР дадоха подробности по случая с арестите на
Коментари Харесай

Пране на пари и шпионаж зад арестите на ръководството на Русофили

Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи дадоха детайлности по случая с арестите на членове на Национално придвижване " Русофили ". От думите на основния прокурор Сотир Цацаров стана ясно, че е открита настояща скица за пране на пари.

" В хода на следствие на закононарушението е открита настояща скица за изпиране на пари. Събрани са данни, че тази скица се употребява и за трансфер на финансови средства. По този метод се финансират мероприятия, които заплашват националната сигурност на страната. Събрани са доказателства за присъединяване на един български жител. Той е Николай Малинов, който е притеглен в качеството си на обвинен. Прокуратурата взе мярка за неотклонение в размер на 50 000 лв., към този миг той към този момент о освободен от ареста ", сподели той.

" Организациите, с които е работил, са основани в Русия. Те са " Двуглав орел " и Руски институт за стратегически проучвания, стана още ясно от думите на основния прокурор. Наложена е възбрана за период от 10 година на Леонид Решетников за влизане в страната ни, посочи още основният прокурор.

Известно е, че на сдружение " Двуглав орел " някогашният военачалник от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Леонид Решетников е зам.-председател, а на Руския институт за стратегически проучвания - ръководител.

В хода на следствието е открито, че Малинов е приемал да извършва задания против възнаграждение за съответните организации, посочи Цацаров.

На 9.09. тази година са извършени 11 претърсвания на недвижими парцели, конфискувани са телефони, документи, които имат връзка с закононарушението, за което е притеглен под наказателна отговорност ", добави зам.- основният прокурор Иван Гешев.

Намерена и докладна на съветски език. Според описаното от Малинов е належащо основаване на телевизия и политическа партия. Малинов декларира, че са подхванали дейности за прекачване на половин милиард евро от Цветан Василев към Малофеев. Малинов декларира, че от януари до март 2015 е реализирана договореност за прекачване на активи от компанията " Виваком ". Малинов е декларирал, че " Дунарит " и " Авионамс " са авторитетни предприятия, които също би трябвало да бъдат овладени.

" Повдигнато е обвиняване на Малинов за това, че се е сложил в услуга на непознати организации, с цел да им служи като разузнавач. За мен единствената разграничителна линия в обществото следва да е дали си българофил, или българофоб. Ние не ненавиждаме никого и нищо, обичаме родината си и пазиме националния интерес ", сподели още той. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР