Прокуратурата е спряла да търси кой е направил снимките, на

...
Прокуратурата е спряла да търси кой е направил снимките, на
Коментари Харесай

Прокуратурата вече не се занимава да търси човека, снимал чата на Гешев с Pi ar Sevi Boiko

Прокуратурата е спряла да търси кой е направил фотосите, на които се вижда по какъв начин основният прокурор Иван Гешев си чати с пиарката на някогашния министър председател Бойко Борисов - Севделина Арнаудова. Това съобщава в. " Сега ", позовавайки се на информация в осведомителната система на държавното обвиняване.

Проверката стартира след сигнал на гражданското съдружие БОЕЦ поради публикувана фотография от съвещание на правната комисия на 46-ия Народното събрание през септември, на която се виждаше връзката от телефона на основния прокурор. Тогава се видя, че Арнаудова е записана с контактите на Гешев като  " Pi ar Sevi Boiko ".

Арнаудова не отхвърли, че се познава с Гешев, с който били организирали доста взаимни събития дружно. 

" Преписката е решена от прокурор. Постановление за прекъсване на наказателно произвеждане. Дата 12 ноември 2021 ", е известието, което се появява при инспекция в осведомителната система.

От преписката се схваща, че на 1 октомври на Столична дирекция на вътрешните работи е изпратено разпореждане за формиране на досъдебно произвеждане за следствие от дознател. В закона има няколко хипотези, в които прокурорът може да спре наказателното произвеждане - в случай че причинителят не е оголен или в случай че е лице с имунитет, или в случай че има единствено един очевидец и той не може да бъде разпитан.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР