Прокуратурата е събрала достатъчно доказателства, че Лютви Местан не е

...
Прокуратурата е събрала достатъчно доказателства, че Лютви Местан не е
Коментари Харесай

Местан отново без шофьорска книжка. Не бил изряден

Прокуратурата е събрала задоволително доказателства, че Лютви Местан не е бил толкоз безупречен водач и по тази причина наново му лиши книжката. Това стана ясно от думите на представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова, съобщи „ 24 часа ”.

Свидетелството за съдимост му беше един път отнето след злополуката, при която почина 6-месечно бебе, само че съдът анулира тази мярка с аргумента, че Местан не е публично рисков. Именно в тази връзка прокуратурата е събирала доказателства дали Местан е безупречен водач.

Оказало се, че той не се намира на адреса, на който публично е оповестил, че живее. Затова и в действителност книжката му до момента не е била взета въобще, защото от Столична дирекция на вътрешните работи не са съумели да го открият и да му я изземат още първия път.

Освен това от 2013 година досега той има издадени едно наказателно разпореждане, един акт и 13 фиша - всичките за привишена скорост. Санкциите са в размер от 100 до 300 лева

По-рано през днешния ден кърджалийският областен съд анулира мярката " Забрана за овакантяване рамките на Република България " на водача на партия ДОСТ Лютви Местан. Ограничението за пътешестване в чужбина беше наложено от окръжна прокуратура, откакто против политика беше повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност на 6-месечно бебе при злополука, станала на разклона за село Загорско на 14 април.

Съдът приема, че възбраната за овакантяване на рамките на страната се явява прекалено ограничаване.

" Данните, събрани по делото, и досегашното процесуално държание на обвинения разрешават извода, че и без използването на мярката същият няма да осуети развиването на воденото против него наказателно произвеждане, надлежно няма да избегне наказателната принуда, защото няма действителна заплаха от укриването му в чужбина ", са претекстовете на съда. Определението му е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР