Прокуратурата е образувала досъдебно производство за убийство на 49-годишния мъж

...
Прокуратурата е образувала досъдебно производство за убийство на 49-годишния мъж
Коментари Харесай

Разследват убийство на ключов свидетел срещу братя Бобокови

Прокуратурата е образувала досъдебно произвеждане за ликвидиране на 49-годишния мъж с букви В.Б, който беше намерене мъртъв на циментовата площадка в цех в град Долна баня, оповестиха от държавното обвиняване.

По неофициална информация става дума за Васил Богданов, който е основен очевидец по делото против Атанас и Пламен Бобокови.

Тялото на мъжа беше намерено на 27 февруари сутринта. Разследването ще бъде предоставено на екип от следователи от Националната следствена работа, оповестиха от Прокуратурата.

Досъдебното произвеждане е стартирано с първото деяние по следствието - оглед на местопроизшествието.

Според първичните данни от осъществената аутопсия гибелта на В.Б. е настъпила вследствие на тежка съчетана контузия на главата и тялото. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, спомагателен оглед на местопрестъпление и експертизи на материални доказателства.

Извършват се разпити на очевидци. Разследването по случая продължава.

Случаят стана прочут на 28 февруари като първичните данни сочеха, че мъжът или е паднал, или е скочил като по тялото не бяха открити данни за принуждение.

Васил Богданов е основен очевидец по делото против Бобокови. Tой е дълготраен шеф на " Монбат Рисайклинг ". След делото против Бобокови, сред него и братята настана разкол и Богданов постъпи на работа в конкурентната " Елбат ".

Васил Богданов бе наказан като член на групата на Бобокови откакто подписа съглашение с прокуратурата. Така той получи едногодишна условна присъда. Богданов сътрудничи на проверяващите през цялото време на досъдебното произвеждане. Показанията му нееднократно бяха употребени като съображение за ареста на Атанас Бобоков. Делото против братята бе върнато на прокуратурата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР