Прокуратурата да докаже къде Баневи имат 1 млрд. Няма адвокат,

...
Прокуратурата да докаже къде Баневи имат 1 млрд. Няма адвокат,
Коментари Харесай

Защитникът на Баневи: Няма адвокат, който не е щастлив, когато знае, че клиентът му има някъде 1 млрд. лв.

Прокуратурата да потвърди къде Баневи имат 1 милиарда Няма юрист, който не е благополучен, когато знае, че клиентът му има някъде 1 милиарда лв.. Това сподели пред bTV юристът на семейство Баневи Христо Ботев, който бе преди време и юрист на банкера дезертьор Цветан Василев. " В случая с бизнеса на семейство Баневи съм от 3 седмици. Тепърва ще се срещам “, уточни той.

Той изясни, че на Николай и Евгения Баневи са повдигнати по 4-5 обвинявания, което " не е толкоз доста “. " Обвинението е, че има така наречен източване на предприятия, което аз още не мога да схвана какво значи “, сподели юристът.   Той разяснява и обвиняванията против майката на Николай Банев – Мария: " От " Полимери “ безусловно нищо не е имала опция да прибира. Засега няма обвинявания против нея “.

На въпрос по отношение на изискванията в ареста, в който се намират Баневи Ботев отговори: " Условията като за български арест. Идват от Франция, където и двамата споделят, че карцерът е бил на равнище тризвезден хотел. Остава въпросът за какво в България арестите не престават да бъдат такива дупки “. " Десислава Иванчева не мисля, че е била в същия арест “, добави той. " Цялата концепция на семейство Баневи е да се върнат колкото се може по-бързо, без значение в какви условия ще попаднат. Аз ги предизвестих, че изискванията няма да са като във Франция “, сподели Ботев.  

Относно сравненията сред Баневи и Десислава Иванчева по въпроса по какъв начин те са били заведени в съда той уточни, че камерите влезнали в залата, откакто съдът разрешил да им смъкват белезниците. Във Франция Баневи били без белезници, дори в правосъдната зала били въведени по този начин. В България, до момента в който не разпореди ръководителя на съда нормално арестантите са белезници, посочи юристът.

" Когато стартираме да приказваме за едни милиарди, може би тъй като в кутиите за обувки нямаше пари за обувки, минаваме на пране на пари в Швейцария. Оказва се, че в няколко души е бил половината външен дълг на България като сума. Ако прокуратурата успее да го върне, няма да е неприятно “, съобщи още Ботев. По отношение на показанията на сина на Николай Банев той сподели: " Синът му споделя, че има раздор в връзките с татко си. Нищо забавно “. Ботев разяснява настояването на Евгения Банева да бъде пусната на независимост, с цел да може да си гледа трите деца: " Законово е допустимо, на процедура ще забележим. Мисля, че най-разумната мярка против нея е един домакински арест. Нито има опция да се укрие, нито да стигне до парите в Швейцария “. Той уточни, че трите деца на семейството сега са във Франция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР