Прокремълската държавна телевизия Россия 1 съобщи, че Русия ще разположи

...
Прокремълската държавна телевизия Россия 1 съобщи, че Русия ще разположи
Коментари Харесай

Русия ще разположи мощни оръжия в близост до САЩ?


Прокремълската държавна телевизия Россия 1 заяви, че Русия ще разположи " мощни оръжия " и бойци наоколо до Съединените щати, до момента в който президентът Путин остава все по този начин изолиран на интернационалната сцена поради нашествието в Украйна.

Според цитираната медия президентът на Никарагуа Даниел Ортега е издал заповед, с която позволява на съветските бойци да останат на територията на централноамериканската страна, която се намира на към 3400 км южно от границата на Съединени американски щати. Между Никарагуа и Тексас са единствено Мексико, Гватемала, Салвадор и Белиз.

Телевизионната водеща Олга Скабеева изрази мнение, че това е " най-неприятната черешка върху демократичната торта на Съединените щати " поради обстоятелството, че Ортега е разрешил съветски бойци, кораби и самолети да влязат в Никарагуа.

Въоръжените сили на Русия ще дойдат в централноамериканската страна през втората половина на 2022 година с " филантропични цели ".

Щом американските ракетни системи могат да доближат Москва от украинска територия, време е и Русия да разположи нещо мощно наоколо до Съединени американски щати, разяснява още Скабеева.

За разлика от Россия 1 обаче, от организация ТАСС допълниха, че президентът Ортега е дал позволение за престояване освен на съветските войски, само че също по този начин и на войски от Съединени американски щати, Венецуела, Хондурас, Гватемала, Доминиканската република, Куба, Мексико и Салвадор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР