Проклятието Царичина преследва военни и до днес. Половината от офицерите и

...
Проклятието Царичина преследва военни и до днес.
Половината от офицерите и
Коментари Харесай

Проклятието Царичина преследва военни до днес

Проклятието Царичина преследва военни и до през днешния ден.

„ Половината от офицерите и военните, взели участие в загадъчните разкопки, превъртяха или се разболяха “, обявиха пред 168 часа техни сътрудници.

Един от тях сега работи в дребна компания покрай София. Той не желае да приказва за присъединяване си в интервенция „ Слава “. Негова колежка изясни, че доста тежко е изживял всичко.

„ Не знаете какво е претърпял, не го търсете повече “, бе безапелационна тя.

Приятел на въпросния офицер твърди, че той свързвал присъединяване си в тайнствените разкопки с интервенцията на гърлото си.

„ Повечето участници по-късно напуснаха армията и сякаш не бяха в ред с главата. Дали това е инцидентно, или не, не мога да ви кажа “, твърди някогашен техен сътрудник.

На различен участник в разкопките жена му получила психическо отклоняване.

Години след Царичина случаите не престават.

„ Трагедията е, че млади момчета са болни. Млад лейтенант е умрял, някои се разболяха. Разбира се, това може и да е инцидентно, под въпрос е и дали не са пратени към този момент заболели хора в Царичина “, разяснява пред „ 168 часа “ генерал-майор Стефан Димитров.

„ За Радню Минчев и Делчо Наплатанов тогава разбрах и аз. Не знам дали има връзка със случая, или е просто съвпадане “, описа и генерал-майор Стоимен Стоименов.

Бащата на екстрасенса Ели Логинова, която води военните из тунелите на Царичина, едвам оцелява след злополука през 2006 година Мъжът й умира скоро след разкопките.

„ Някои починаха, други катастрофираха, някои получиха сърдечни удари,
един се загуби в планината “, споделя жена от село Царичина, която работи в непосредствена непосредственост до дупката.

Райна Тодоринова, която също живее в селото, споделя, че поради случаите нея я било боязън да се приближи до дупката, когато я затваряли.
„ Точно тогава една журналистка се приближи до изкопа, прилоша й и припадна, по тази причина аз въобще не посмях да припаря до такава степен “, споделя Тодоринова.

От самото начало на разкопките стартира серия от произшествия с лицата, ангажирани в тях. Освен тежкото заболяване на военачалник Радню Минчев единствено два месеца след старта на интервенцията, на 8 февруари 1991 година, била дадена първата жертва. Дъщерята на шефа на техническия отдел Марина Наплатанова, която също взе участие като екстрасенс, е открита мъртва, а обяснението на полицията било, че е скочила от 10-ия етаж на блока, в който живеела, и че ставало дума за самоубийство.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР