Проклятието на ГЕРБ, заради което те три пъти печелят избори

...
Проклятието на ГЕРБ, заради което те три пъти печелят избори
Коментари Харесай

Борис Станимиров: ГЕРБ е като женската богомолка в политиката - изяждат всеки партньор

" Проклятието на ГЕРБ, поради което те три пъти печелят избори и по-късно не могат да създадат държавно управление, е, че те са като женската богомолка в политиката - отхапват главата и изяждат всеки сътрудник, който се свърже с тях ".

Това съобщи в ефира на " Нова телевизия " политическият анализатор Борис Станимиров.

" Интригата в този политически цикъл е дали ГЕРБ ще съумеят да удържат един диалогичен звук, един различен метод. И те, мога да настоявам, че до през вчерашния ден след обяд се оправиха отлично - бяха доста диалогични, подлагаха другата буза, бяха консенсусни. Вчера обаче не им устояха нервите, демонстрираха си зъбите и си демонстрираха остарелия темперамент. Първо, като започнаха да се заяждат с програмата на Политическа партия и Демократична България, която била екселски файлове и била несериозна, което беше изцяло ненужно. След това Нинова им го върна, и тя като дребната пръчка на барабана се включи. И по-късно като започнаха интриги да се пробват да вкарват измежду другите, пробвайки се да дистанцират Политическа партия от Демократична България, с което демонстрираха, че нищо остаряло не е забравено. И съгласно мен сбъркаха. Защото техният главен плюс беше това диалогично държание, а главният минус на техните съперници беше, че те поставяха алените линии, изискванията, макар че са втори ", разяснява той в предаването " Пресечна точка ".

" Това идва да ни каже, че те към този момент приказват на своите гласоподаватели и твърдите ядра предизборно. Това крайното говорене се прави за накървавяване на погледа на твърдия електорат. С такова говорене губиш необятната публика и обществото, само че сплотяваш своите редици. Борисов няма потребност да прави коалиция с Българска социалистическа партия, тъй като неговите съперници към този момент бяха в коалиция и той избира да им го припомня. А Движение за права и свободи за него са идеалния прикрит сътрудник в цялата му досегашна политическа кариера. Това е тайният му сътрудник, посредством който той манипулира своите публични сътрудници. Но той няма никаква потребност публично да се обвърже с Движение за права и свободи. Него не го е боязън от избори. Той ще си резервира най-вероятно резултата, а неговите съперници ще понижат поддръжката си. Движение за права и свободи от доста време желаят непременно да влязат в ръководството. И защото има напън от обществото да се направи кабинет, те вършат поръчка ", счита още Станимиров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР