Произволните диети са нещо, с което човек не може да

...
Произволните диети са нещо, с което човек не може да
Коментари Харесай

Най-вредните диети

Произволните диети са нещо, с което човек не може да борави току-тъй. Единствено експерт диетолог може да дефинира, кой тъкмо от стотиците хранителни режими е най-подходящ за вашия организъм и би дал оптимални резултати при съкращаване на тежестта.

Днес човек елементарно може да се поддаде на диета, която гръмко дава обещание оптимални резултати с минимално изпитание и време. Примерите, които дават холивудските звезди с техните “префинени ” менюта също са безчет.

Важното е да не се подлъгвате, когато видите съвършената фигура на Дженифър Анистън, която твърди, че всичко се дължи на хранителния й режим с бебешки пюрета. Помнете, че фрапантните диети биха могли да нанесат трайни вреди на вашия организъм. Най-опасни са:

Диети с 700-1000 ккал на ден

Такова количество калории е прекомерно малко за човек, който е привикнал да се храни обикновено. За тялото редуцирането на енергийните индикатори на храната е голям стрес. Като краен резултат очаквайте да сте раздразнителни, да страдате от главоболие, възприятие на непрекъснат апетит и незаинтересованост. Нискокалорийните диети са сложни за съблюдаване и на процедура не могат да се одобряват за естествен и диетичен хранителен режим. Спазването им е за малко, което значи, че и резултатите надали ще са трайни.

Диети със мълниеносен резултат

Най-нездравословно и непрепоръчително е внезапното намаляване. Ако се захванете с диета, която дава обещание да стопи 5 кг за 6 дни, по-добре се откажете. Резултатът може в действителност да е подобен, само че здравето ви ще е застрашено – метаболизмът ви ще се забави, а след диетата сигурно ще ви застигне резултата йо-йо.

 Най-вредните диети

Диети, включващи няколко хранителни продукта

Всеки хранителен режим, който се базира на един или няколко хранителни продукта не може да е безопасен. Организмът се нуждае от всичко в дребни пропорции. Именно по тази причина и диетата на Дюкан срещна толкоз съперници. Продължителното хранене единствено с месо може да нанесе трайни вреди на мозъка и на целия организъм. Ако не доставяте на тялото си всичко належащо, то ще стартира да се разрушава – косопад, изсушена кожа, чупещи се нокти и т.н.

 Най-вредните диети

Диетите с добавки

Диетите, които изискват режим на някаква хранителна добавка най-често са направени, с цел да се популяризира самата добавка. Вярно е, че в един протеинов шейк няма нищо неприятно, само че от там нататък всички други артикули на химическата промишленост са нежелателни, в случай че желаете да отслабнете.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР