Производството в строителния сектор на целия Европейски съюз и в

...
Производството в строителния сектор на целия Европейски съюз и в
Коментари Харесай

Евростат отчита отскок на строителството в ЕС

Производството в строителния бранш на целия Европейски съюз и в частност в еврозоната отскочи през ноември 2017-а година след спад месец по-рано, до момента в който строителството в границите на България означи стабилен напредък за втори следващ месец, демонстрират последни данни на Евростат.

Строителството в Европейски Съюз набъбна през ноември с 0,6% по отношение на октомври, когато се сви с 0,5 на 100, като в това време строителството в еврозоната се усъвършенства с 0,5% след намаляване с 0,3% месец по-рано.

На годишна база строителството в еврозоната и в Европейски Съюз се усъвършенства през ноември с по 2,7% след покачване през октомври надлежно с 2,7% и с 2,2%.

През ноември най-силен растеж в строителството на месечна база е регистриран в Полша (повишение с 3,2%), Словения (с 2,2%) и Холандия (с 1,8%), до момента в който най-солидно намаляване е записано в Унгария (спад с 1,5%) и Франция (с 0,6%). Лидер при експанзията в строителния бранш на годишна база е Унгария (ръст с цели 30,7%), следвана от Словения (с 21,2%) и Полша (с 16,0%), до момента в който най-солидно утежняване е отчетно в Румъния (понижение с 413%), следвана от Франция (с 0,2%).

Според същото изследване на Евростат, строителството в България означи през ноември добър напредък за втори следващ месец, нараствайки с 1,3% по отношение на октомври, когато се увеличи с 2,3 на 100 (най-солиден напредък от март 2017-а година, когато беше регистриран напредък от 3,6 на 100.

На годишна база обаче темпото на напредък на производството в строителния бранш на нашата страна се забави до 7,9% (спрямо ноември 2016-а) от 10,1% през октомври, когато беше регистриран най-здрава напредък в строителството от май 2017-а година насам.

По този индикатор България се подрежда на шесто място по най-хубаво движение на напредък измежду останалите страни - членки на Европейски Съюз и съставлява трайно повишение на строителната бизнес интензивност от девет месеца насам, откакто през март 2017-а година строителството набъбна с 5,2% (спрямо март 2016-а), излизайки на положителна територия за пръв път от края на 2015-а година. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР