Производството на автомобили във Великобритания се е увеличило през юни

...
Производството на автомобили във Великобритания се е увеличило през юни
Коментари Харесай

Автомобилното производство във Великобритания спада значително

Производството на коли във Англия се е нараснало през юни по отношение на същия интервал на 2020 година, само че остава извънредно ниско заради, като аргументите са няколко. главната все още е световния дефицит на полупроводници, само че излизането на страната от Европейски Съюз и пандемията също оказват въздействие.

През юни производството на коли възлиза на 69 097 броя, което е с 22.1% повече по отношение на същия интервал на предходната година. Производителите на коли на Острова са създали 498 923 транспортни средства през първото полугодие, което е спад от 38.4% по отношение на междинното за пет години.

Информацията е на Обществото на автомобилните производители и търговци (SMMT). Според прогнозата световният дефицит на полупроводникови артикули може да повлияе отрицателно на плануваните размери на производството във Англия.

Въпреки облекчаването на рестриктивните мерки поради Covid, производителите изпитват и голям дефицит на личен състав заради обстоятелството, че доста британци не престават да си стоят вкъщи макар премахването на режима на самоизолация. Това е още една спънка за възобновяване на автомобилната промишленост.

„ Автомобилната промишленост на Обединеното кралство продължава да бъде подложена на напън от въздействието на международната пандемия, само че макар забележителния спад в производството през първата половина на годината, секторът има капацитет да се възвърне “, сподели Майк Хауес, основен изпълнителен шеф на SMMT. Мнозина от експертите в сектора обаче не са това мнение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР