Производствената активност в Русия се е повишила за 13-и пореден

...
Производствената активност в Русия се е повишила за 13-и пореден
Коментари Харесай

“Ройтерс” предупреждава света: „През май производствената активност в Русия се разшири за 13-ти пореден месец“

Производствената интензивност в Русия се е повишила за 13-и следващ месец през май, като заетостта нараства с най-бързите темпове от повече от две десетилетия насам, макар че поръчките за експорт са намалели, сподели бизнес изследване, представено от Ройтерс.

Индексът на световните мениджъри по покупки на “Стандарт и Пуър ” в производството (ПМИ) се увеличи до 53,5 от 52,6 през април, достигайки даже над границата от 50, която разделя разширението от свиването.

„ Цялостният напредък беше подсилен от по-бързото нарастване на производството и новите поръчки, като заетостта пораства с най-бързия ритъм от 22 години и половина “, се споделя в изказване на “Стандарт и Пуър ”.

Заетостта е била подтиквана от по-голямото търсене от страна на клиентите, което също оказва помощ за понижаване на незавършеното произвеждане.

„ Темпът на основаване на работни места беше най-бързият от ноември 2000 година, защото компаниите коригираха размера на работната си мощ нагоре на фона на възходящите индустриални потребности “, сподели “Стандарт и Пуър ”.

Ръстът на бранша през предходната година е движен от вътрешното търсене, защото новите експортни поръчки настойчиво понижават, до момента в който Москва организира това, което назовава " специфична военна интервенция " в Украйна, добавя “Ройтерс ”.

Поръчките за експорт са се нараснали за първи път от повече от година през април, само че се върнаха към стесняване през май.

„ Производителите допускат, че комплицираните условия на търсене на основни експортни пазари са попречили новите експортни продажби “, се споделя в изказване на “Стандарт и Пуър ”.

Очакванията за бъдещи индустриални размери бяха позитивни, само че по-ниски от април.

„ Съобщава се, че оптимизмът е подхранван от плануваните вложения в нови артикули и процеси, както и от очакванията за по-нататъшен напредък на потребителско търсене “, се споделя в изказване на “Стандарт и Пуър ”.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР