Производителят на самолети Boeing планира да съкрати около 2000 работни

...
Производителят на самолети Boeing планира да съкрати около 2000 работни
Коментари Харесай

Боинг съкращава 2000 бели якички

Производителят на самолети Boeing възнамерява да редуцира към 2000 работни места в областта на финансите и човешките запаси през тази година, до момента в който се концентрира върху инженеринга и производството (звена, в които компанията към този момент даде поръчка за идно стремително наемане на хора), съобщи Економик.бг.

Орязването на „ бели якички “ идва в миг, когато компанията насочва повече запаси към „ артикули, услуги и софтуерно развиване “. Стъпката идва на фона на сложни времена за Boeing, която през последните години се сблъска с редица проблеми, в това число заземяването на самолетите 737 Max след две произшествия с съдбовен край.

Комуникирахме и ще продължим да споделяме транспарантно с нашите екипи, че чакаме понижаване на личния състав в границите на някои действия за корпоративна поддръжка “, обявиха от компанията пред BBC.

Около една трета от работните места ще бъдат предоставени на Tata Consulting Services, поделение на един от най-големите индийски конгломерати.

Освен че ще редуцира 2000 души, Boeing също по този начин съобщи, че ще продължи да усилва броя на чиновниците си „ с фокус върху инженерството и производството “. След като през 2022 година нае към 15 000 души, през тази година към тях се чака да добави още към 10 000.

Фокусът върху инженеринга…

… идва на фона на опитите на авиационния колос да се възвърне, откакто неговият пътнически аероплан 737 Max бе партерен в целия свят след два съдбовни случая.

На 29 октомври 2018 година полет 610 на Lion Air се разруши в Яванско море 13 минути след излитането си от интернационалното летище Соекарно-Хата в Джакарта, при което починаха всичките 189 пасажери и екипаж.

По-малко от пет месеца по-късно полет 302 на Ethiopian Airlines, различен Boeing 737 Max, на път за Кения се разруши шест минути след излитането си от столицата на Етиопия Адис Абеба. Загиват всичките 157 души на борда.

По-късно стана ясно, че и двата случая са провокирани от градивни дефекти, по-специално от потреблението на програмен продукт за ръководство на полета. Става дума за „ Система за увеличение на характерностите на маневриране “ (MCAS), предопределена да подкрепя водачите, управлявали предходните генерации на 737, тъй че да избегнат скъпоструващо в допълнение образование.

Но неизправностите на датчиците доведоха до погрешно действие и в двата случая принудиха самолета да премине в пагубно пикиране, което водачите не можаха да предотвратят.

След модификациите на самолета и образованието на водачите самолетът 737 Max към този момент има позволение да лети още веднъж в множеството страни по света.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР