Производителят на премиум-автомобили Volvo Cars обяви плановете си за развитието

...
Производителят на премиум-автомобили Volvo Cars обяви плановете си за развитието
Коментари Харесай

Volvo гони 5 милиона продажби през 2025 г.

Производителят на премиум-автомобили Volvo Cars разгласи проектите си за развиването на марката доникъде на идващото десетилетие. Скандинавците са си сложили за цел през 2025 година да продават по 5 млн. коли на година, като половината от тях ще бъдат електрически. Общо 30% от всички коли на марката, създавани по това време, би трябвало да разполагат със системи за самостоятелно напредване.
Според президентът и изпълнителен шеф на компанията Хакан Самуелсон, във Volvo са наясно, че упованията на клиентите се трансформират доста бързо и надлежно са подготвени да реагират. За задачата шведкият производител ще си сътрудничи с огромен брой други компании от целия свят.
Във Volvo са уверени, че по този метод ще понижат разноските от развойна активност. Това ще помогне на компанията да завоюва и повече публични поръчки, защото ще бъде в положение да предложи по-ниска цена от съперниците си. Сред сътрудниците на шведите в този момент са бившето им поделение Polestar, което през 2017 година беше превърнато в обособена марка, а също по този начин и производителят на електрически автомобили LYNK & CO, в който Volvo Cars има 30% от акциите.
„ Тов ще проправви пътя на Volvo Cars през следащото десетилетие и ще разреши на компанията да пораства. Ние се трансформирахме в световен производител още през 2010 година и в този момент е време тази промяна да се трансформира в интервал на устойчива рентабилност”, разяснява Самуелсон.
През 2017 година Volvo Cars регистрира рекордни продажби и облаги. Оперативнана облага се усили с 27,7%, откакто в целия свят бяха продадени 571 577 нови автомобила. Компанията записва напредък за четвърта поредна година, откакто стана благосъстоятелност на китайския холдинг Geely. За този интервал скандинавците съумяха изцяло да подменят моделната си гама.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР