Производителят на луксозни спортни коли Porsche AG започна вътрешно разследване

...
Производителят на луксозни спортни коли Porsche AG започна вътрешно разследване
Коментари Харесай

Porsche разследва манипулации при бензиновите си двигатели

Производителят на първокласни спортни коли Porsche AG стартира вътрешно следствие за възможна операция с бензинови мотори, заяви немският вестник „ Билд ам Сонтаг “ (BamS), представен от „ Ройтерс “.

Компанията е уведомила автомобилния регулатор KBA, прокуратурата в Щутгарт, както и американските управляващи за съмнения за противозаконни промени в хардуера и софтуера, които биха могли да обиден изпускателните системи и съставените елементи на моторите.

Говорител на Porsche показа, че казусът е обвързван с транспортни средства, пуснати на пазара преди няколко години, и добави, че няма признаци настоящото произвеждане да е наранено. Работи се в тясно съдействие с управляващите.

Според BamS обект на следствие евентуално са моторите на моделите Panamera и 911, основани в интервала сред 2008 и 2013 година.

Марката е част от групата на Volkswagen, от чието управление през 2015-а оповестиха, че в над 10 млн. съединени автомобила е бил конфигуриран програмен продукт за операция на нивото нездравословни излъчвания, отделяни във въздуха.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР