Производителят на електрически превозни средства със слънчева енергия Lightyear съобщи,

...
Производителят на електрически превозни средства със слънчева енергия Lightyear съобщи,
Коментари Харесай

Lightyear спира производството на електромобил със слънчева енергия

Производителят на електрически транспортни средства със слънчева сила Lightyear заяви, че стопира производството на своя флагман Lightyear 0 за 250 000 евро. Въпреки че стартира производството на автомобила едвам преди три месеца, Lightyear се преструктурира, с цел да се концентрира върху основаването на по-достъпен модел, Lightyear 2 за към 40 000 евро, оповестява Electrek.

Mного производители на електрически транспортни средства отсрочват датите за произвеждане и доставка заради редица макроикономически фактори като дефицит на полупроводници, проблеми с доставките на акумулатори и възходящи разноски за материали заради инфлацията. В същото време, със страховете от рецесията, надвиснали над потребителите като мрачен облак и започващите EV компании, които се борят да смъкват транспортни средства от поточната линия, инвестицията в безценен модел няма добър бизнес смисъл.
-->
В прессъобщение Lightyear сподели, че е трябвало да преодолее „ доста провокации “, с цел да трансформира транспортните си средства в действителност. „ Сега пренасочваме цялата си сила към построяването на Lightyear 2, с цел да го създадем наличен за клиентите “, сподели основният изпълнителен шеф и съосновател на Lightyear Lex Hoefsloot в изказване.

Производството на Lightyear 2 е планувано да стартира в размери за всеобщия пазар в края на 2025 година Не е ясно дали компанията има намерение да отсрочи тази индустриална дата в този момент, защото няма да построява Lightyear 0, за който към този момент има авансово продадени 150 броя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР