Производителите на твърди дискове регистрираха силен спад през третото тримесечие(снимка:

...
Коментари Харесай

Световният HDD пазар рухна с близо 30%


Производителите на твърди дискове записаха мощен спад през третото тримесечие
(снимка: CC0 Public Domain)

Обемът на международния пазар на твърди дискове се срина с 29% в парично изражение през третото тримесечие на годината – интервала юли-септември, сочи нов отчет на анализаторите от Wells Fargo и TrendFocus.

Трите водещи снабдители на твърди дискове – Seagate, Toshiba и Western Digital – претърпяха обилни съкращения на приходите и понижени продажби на дискове през третото тримесечие на 2022 година Това се дължи на актуалната геополитическа обстановка, високата инфлация и намаляването на търсенето на устройства за предпазване в корпоративния сегмент.

Според анализаторите на Wells Fargo и TrendFocus, общият потенциал на HDD, доставен сред юли и септември, е почти 292,7 екзабайта (EB), или с 19% по-малко от предходната година. Общите доходи на доставчиците се правят оценка на 4,42 милиарда $, като спадът на годишна база доближава 29%.

Nearline устройствата заемат към 77% от общия потенциал на твърдите дискове, продадени през Q3 – 224,7 EB. За съпоставяне: година по-рано техният дял беше 70%, а през второто тримесечие на 2022 година – 80%. В сегмента на Western Digital се падат 112,4 EB (50%), на Seagate – 85,4 EB (38%), а  на Toshiba – 27,9 EB (12%).
още по темата
Общият потенциал на HDD на всички останали класове, доставени през тримесечието, е намалял с 35% на годишна база до 68,0 EB. В същото време дяловете на Seagate, Western Digital и Toshiba възлизат надлежно на 49%, 38% и 14%.

Позицията на Seagate като цяло е отслабена, заради късното въвеждане на технологията HAMR (Heat-Assisted Magnetic Recording), до момента в който Toshiba и Western Digital се възползват от опциите на технологията MAMR (Microwave-Assisted Magnetic Recording).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР