Производителите на електроенергия са в състояние да покрият само три

...
Производителите на електроенергия са в състояние да покрият само три
Коментари Харесай

Обилни снеговалежи се очакват от днес в Киев

Производителите на електрическа енергия са в положение да покрият единствено три четвърти от потребностите на потреблението в Украйна

Обилни снеговалежи се чакат от през днешния ден в Киев, като през деня и нощем температурите ще падат под нулата, а милиони хора, които към момента живеят в украинската столица и в нейните покрайнини, ще останат без електричество и отопление, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Вчера операторът на електропреносната мрежа " Укренерго " заяви, че производителите на електрическа енергия са в положение да покрият единствено три четвърти от потребностите на потреблението, което постанова ограничавания и спирания на електрозахранването в цялата страна.

Президентът Володимир Зеленски съобщи, че в 14 от 27-те области на Украйна и в Киев има ограничавания за потреблението на електрическа енергия. Повече от 100 000 консуматори са наранени от тях във всяка от областите.

" Ако потреблението се усили вечерта, броят на спиранията може да се усили ", сподели Зеленски във вечерното си видеообръщение. " Това още един път демонстрира какъв брой е значимо в този момент да се пести електрическа енергия и да се използва рационално. "

Последната съветска бомбардировка в сряда нанесе най-тежките вреди до момента в спора, оставяйки милиони хора в Украйна без ток, вода и отопление.

Зеленски разкритикува в петък кмета на Киев, за това че съгласно него не се е справил добре със основаването на спешни центрове в помощ на хората, останали без ток и отопление след съветските офанзиви.

Очаква се снегът да продължи да вали в Киев доникъде на седмицата, а температурите да останат под нулата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР