Производители на плодове и зеленчуци излизат на протест с настояване

...
Производители на плодове и зеленчуци излизат на протест с настояване
Коментари Харесай

Производители на плодове и зеленчуци излизат на протест

Производители на плодове и зеленчуци излизат на митинг с гледище за промени в Стратегическия проект, откакто месеци наред ръководещите отхвърлят разговор с тях.

Протестът ще бъде в Русе и по информация на стратегия " Хоризонт “ на БНР се чака в ранния следобяд недоволните да блокират кръговото придвижване при " Дунав мост ". Малко преди обед пък министърът на земеделието Явор Гечев ще се срещне с други производители от същия отрасъл, само че в Пловдив, прецизира БНР.

Преди дни в специфична конференция 8 организации от бранш " Плодове и зеленчуци " се обърнаха към президента с молба – при избора на аграрни министър в идващото служебно държавно управление той да вземе поради техните визии към метода, по който работят с ведомството.

Веднага откакто стана ясно, че агроминистерството остава със същото управление до идващите избори, браншът разгласи митинг, с цел да бъде чут.

Настояването на производителите е да се създадат незабавни промени в стратегическия проект, тъй като в този си тип той не е в интерес на действителните земеделци и съгласно тях обслужва лобистки ползи.

В оповестените протестни дейности ще се включат градинари, биопроизводители, овощари, лозари. Те ще излязат сред 14 и 18 часа на кръговото при " Дунав мост " с желание да блокират придвижването.

По същото време Министърът на земеделието Явор Гечев ще взе участие в среща на други производители на плодове и зеленчуци в Пловдив. Събитието се проведено от други браншови организации и се чака на него да бъде показан утвърждения през декември Стратегическия проект за развиване на земеделието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР