Програмата за разработка на новия стратегически бомбардировач В-21 Raider за

...
Програмата за разработка на новия стратегически бомбардировач В-21 Raider за
Коментари Харесай

В САЩ привършиха парите за новия бомбардировач В-21

Програмата за разработка на новия стратегически бомбардировач В-21 Raider за Военновъздушни сили на Съединени американски щати може да спре заради дефицит от финансиране, заяви Defence News. За основаването на самолета са планувани 41,7 млрд $. „ Конгресът на Съединени американски щати търси опция за обезпечаване на средства за продължение на работите, обаче даже при най-хубавия излаз периодите за основаване на Raider ще бъдат отложени” – декларирал заместник-министърът на Военновъздушни сили Мет Донован. Той не се заел с продължителността на забавянето.

В-21 е стратегически бомбардировач с отдалечен радиус на деяние, кадърен да носи нуклеарно оръжие. Корпорацията Northrop Grumman завоюва борбата с тима на Boeing и Lockheed Martin през 2015 година

Както и неговият предходник B-2 Spirit, Raider ще бъде издигнат по схемата „ летящо крило” за понижаване на радиолокационната забележимост. Новият аероплан ще бъде по-малък по размери от Spirit, като ще получи дългите плоски сопла a la F-22 Raptor за понижаване на топлинното лъчение.

Американските Военновъздушни сили допускат да получат B-21 към 2025 година Пентагонът е подготвен да купи най-малко 100 нови самолета за възобновяване на бомбардировъчния парк.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР