Програмата за икономии на Фолксваген (Volkswagen) на стойност 10 милиарда

...
Програмата за икономии на Фолксваген (Volkswagen) на стойност 10 милиарда
Коментари Харесай

Фолксваген започва да намалява работната си ръка, тъй като марката вече не била конкурентоспособна

Програмата за икономии на " Фолксваген " (Volkswagen) на стойност 10 милиарда евро ще включи и редуциране на работна мощ, съгласно мениджъри в компанията, съобщи Ройтерс. Шефът на марката Томас Шефер предизвести, че високите разноски и ниската работливост я е направило неконкурентоспособна.

Германският автопроизводител води договаряния с работническите препоръки в компанията по програмата за стесняване на разноските, което е първа стъпка по пътя на повишение на ефикасността в границите на прехода към електрическата подвижност.

" Със сегашната си конструкция, процеси и високи разноски, ние към този момент не сме конкурентоспособни ", съобщи Шефер по време на среща със чиновници в централата във Волфсбург.

Доскоро компанията твърдеше, че най-малко до 2029 година няма да освобождава чиновници и ще се възползва единствено от " естествената демографска крива ", с цел да понижи броя на чиновниците си.

На днешната среща обаче шефът на човешки запаси в компанията Гунар Килиан съобщи, че това към този момент ще се реализира посредством съглашения за ранно или отчасти пенсиониране. По думите му обаче по-голямата част от програмата за понижаване на разноските ще бъде реализирана с други средства, а не посредством редуциране на чиновници, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР