Програмата Вкусната Цветница“ в Ловеч тази година включваше кулинарен конкурс

...
Програмата Вкусната Цветница“ в Ловеч тази година включваше кулинарен конкурс
Коментари Харесай

Цветница в Ловеч проведе кулинарен конкурс, показа ястия от Аржентина и как се готви рибена чорба

Програмата „ Вкусната Цветница “ в Ловеч тази година включваше кулинарен конкурс „ Дъхави козунаци, пухкави пити и вкусни баници “, както и кулинарни изненади от Аржентина, показани от Аржентинското посолство в България.

Телевизионната звезда Иван Звездев пък направи деманстрация по какъв начин се готви рибена супа.

Конкурсът за нашенските козунаци, пити и баници бе проведен от Община Ловеч с поддръжката на „ Крина “ и „ Д-р Йоткер България». Включиха се 12 тима от близо и надалеч с общо 43 участници. Индивидуалните участници пък бяха шест. Общо бяха показани 59 творби на кулинарното изкуство.

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова прегледа изложените ястия, като похвали готвачите за тяхното майсторство и проявения гений и естетическата просвета.

Специален посетител на ловешкия празник бе Мариела Дамони, консул на Посолството на Република Аржентина.Тя бе съпроводена от Фиорела Томболато, началник готвач в резиденцията на посланика на Аржентина в България. Интересен факт бе обявен по време на представянето – Н.Пр. Алфредо Атанасоф, който сега е отвън страната, е с български корени от Ловешкия край.

Обявени бяха самостоятелни и групови спечелили в конкуренцията след оценките на особено тричленно жури. Читалището от село Асеново, община Никопол, завоюва първо място при баниците. Светлин Семов самостоятелно зае първо място в категория пити, а село Скобелево – в груповите награди. При козунаците първи са от читалището в село Хлевене.

Наградите бяха връчени от консула Мариела Дамони, зам.-кмета Даниел Колев и Иван Звездев.

На финала многочислените гости съумяха да опитат както от локалните деликатеси, по този начин и от рибената супа на Иван Звездев и екзотичните ястия на слънчева Аржентина.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР