Програмата Техническа помощ, на стойност над 100 милиона евро инвестиции,

...
Програмата Техническа помощ, на стойност над 100 милиона евро инвестиции,
Коментари Харесай

Още 100 млн. ни дава ЕК, за да усвояваме по-добре еврофондовете

Програмата " Техническа помощ ", на стойност над 100 милиона евро вложения, получи утвърждение от Европейската комисия. Парите се дават като невъзвръщаема помощ и ще служат за по-ефективното потребление на отпуснати средства от Европейския съюз. Целта е да се укрепи административния потенциал на националните органи, бенефициентите и сътрудниците по програмата.

Академия за фондовете на Европейски Съюз, финансирана по програмата, ще подкрепи чиновниците на националните органи, районните и локалните участници и организации да покачат знанията си в междусекторни области посредством образования, работа в мрежи и шерване на практики. Това ще улесни общините да укрепят потенциала си в региона на стратегическото обмисляне, градското развиване, публичните поръчки, да получат експертна поддръжка за подготовката и осъществяването на планове и да засилят присъединяване си в начинания на Европейски Съюз като " Хоризонт ", Новия Европейски Баухаус.

Държавите-членки на Европейски Съюз могат да се включат в " Техническа помощ ", посредством която да подобрят административния си потенциал и да изградят по-стратегическо потребление на финансирането от Европейския съюз.

Както е несъмнено в Националната тактика за предварителна защита и битка с нередностите и измамите, засягащи финансовите ползи на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година, програмата ще усъвършенства действието на системата за ръководство и надзор.

Прозрачността и видимостта на финансираните от Европейски Съюз действия ще бъдат обезпечени посредством целенасочени ограничения и директно присъединяване на мрежата от 27 Областни осведомителни центъра.
 Получаваме 1,61 милиарда евро от Европейски Съюз за жп линията с РСМ и други планове
Получаваме 1,61 милиарда евро от Европейски Съюз за жп линията с РСМ и други планове

Средствата са по програмата " Транспортна съгласуваност "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР