Програмата на ООН за околната среда и коалицията Климат и

...
Програмата на ООН за околната среда и коалицията Климат и
Коментари Харесай

ООН призовава за намаляване на глобалните емисии на метан



Програмата на Организация на обединените нации за околната среда и обединението " Климат и непорочност " разгласиха в четвъртък отчет, в който се споделя, че с цел да се избегнат най-лошите въздействия на световните климатични промени е належащо фрапантно да се понижат излъчванията на метан.

Според отчета излъчванията на метан в международен мащаб могат да бъдат понижени с 45% през идващото десетилетие, което ще помогне да се избегне стопляне с 0,3 градуса по Целзий до 2045 година.

Повече от половината от размера на метана идва от производството на петрол и газ, от отпадъците и селскостопанска промишленост.

" Намаляването на метана е най-силния лост, посредством който би трябвало да забавим изменението на климата през идващите 25 години в допълнение към нужните старания за понижаване на въглеродния диоксид. Имаме потребност от интернационално съдействие за незабавно понижаване на излъчванията на метан допустимо най-вече през това десетилетие ", съобщи представителят на Организация на обединените нации по околната среда Ингер Андерсен.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР