Програмата на НАСА е да изпрати астронавти на Марс в

...
Програмата на НАСА е да изпрати астронавти на Марс в
Коментари Харесай

Пътуването до Марс може да бъде още по-смъртоносно, отколкото се смяташе преди

Програмата на НАСА е да изпрати астронавти на Марс в идващите сред 15 до 20 години. Китай има проекти да изпрати хора на Марс сред 2020 и 2030 година и даже Русия има проекти да изпрати свои астронавти там в близко бъдеще.

Но проучване за въздействието на радиацията върху живите организми, може да хвърли ново светлина за заплахата, която ще грози хората, по време на полета до Червената Планета. Главният проблем са, несъмнено, галактическите лъчи.

Те съставляват високоенергийни атомни и субатомни частици, които се излъчват от експлодиращи звезди, черни дупки и други мощни източници на радиация в Космоса. Те могат да увредят ДНК, да усилят риска от ракови болести, да доведат до катаракти на зрението, да причинят увреждания на нервната система и да провокират голям брой типове проблеми с кръвообръщението, което да бъде доста рисково за астронавтите.

Астронавтите са изложени доста повече на мощната радиация, в сравнение с хората на Земята, тъй като атмосферата на планетата ни всмуква огромна част от нездравословното излъчване. 

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР