Програма за родители на малки деца започна да функционира в

...
Програма за родители на малки деца започна да функционира в
Коментари Харесай

Как да бъдат добри родители ще се учат безплатно майки и татковци от Раковски

Програма за родители на дребни деца стартира да действа в Центъра за социална поддръжка в Раковски. В самодейността гратис могат да се включат бъдещи майки и бащи и такива, чиито малчугани за на възраст от 0 година до 4 година Проектът е под надпис „ Да пораснем дружно. Работилница за родители “.
По време на заниманията експерти и участници ще търсят отговори на въпросите: Как да бъда добър родител?; Как да слагам граници и правила?; Как да разбирам потребностите на децата си, когато те не могат да ги изразят?; Как да оказа помощ на детето си да развие своите благоприятни условия?; Как да се оправям сполучливо с нежеланото държание и споровете с децата и сред децата?; Как да поддържа детската автономия и самодейност? и други.
Програмата за поддръжка на родители на дребни деца, създадена от УНИЦЕФ, към този момент стартира. Тя се състои от 14 сесии, които ще се организират с група от 10-15 родители един път седмично в продължение на три месеца и половина. Водещи на работилницата за родители са Атанас Атанасов – психолог и Виктория Патазова – обществен служащ. По време на сесиите майките и татковците имат опция да поддържат връзка с други родители и експерти, да обменят опит и мисли, както и да научават повече за развиването на детето и неговите психически потребности. Запознават се с непознати или скрити на пръв взор обстоятелства за родителството и взаимоотношенията с децата, за ефикасното другарство с малчуганите, за разрешаването на спорове и други.
Заниманията включват къси лекции, просветителни филмчета, презентации, полемики и работа в дребни групи. Участието в програмата е гратис за родителите, като местата за първата работилница към този момент са запълнени, а искащите могат да се запишат за идната, оповестяват от община Раковски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР