Програма за рехабилитация и възстановяване на пациенти, прекарали Covid-19, започна

...
Програма за рехабилитация и възстановяване на пациенти, прекарали Covid-19, започна
Коментари Харесай

Александровска болница с програма долекуване и рехабилитация на преболедували Covid-19

Програма за рехабилитация и възобновяване на пациенти, прекарали Covid-19, стартира във вторник, 8 февруари, унивеситетската болница Александровска.

“Предвижда се в границите на програмата пациентите да получат безвъзмездни прегледи, а при потребност и по-задълбочени проучвания , както и опция за престой в болница при нужда от това, изясни проф. Борис Богов, шеф на УМБАЛ “Александровска “. По думите на проф. Богов 30 на 100 от преболедувалите се нуждаят от престой в болница за лекуване на в допълнение зародили затруднения , вследствие от Covid инфекцията.

Всички, преболедували инфекцията и лекувани в която и да е болница, без значение дали инфекцията е минала без признаци, ще могат да се възползват от пост-Covid mрограмата, която е безвъзмездна и включва прегледи и съвещания при разнообразни експерти на лечебното заведение, след авансово записан час. Програмата ще се реализира взаимно с Национален комплекс “Специализирани лечебни заведения за рехабилитация “.

“Желаещите да се възползват от опцията да посетят санаториум след консултация или лекуване в болница, би трябвало да бъдат ориентирани от персонален доктор с направление и етапна епикриза или посредством епикриза от болница “, посочи Богов.

Пациентите ще могат да се възползват от 13 лечебни заведения за рехабилитация в: Баните Смолян, Банкя, Баня Карлово, Велинград, Вършец, Кюстендил, Момин проход, Наречен, Овча купел, Павел баня, Сандански, Хисаря, Поморие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР