Прогнозният добив от пшеница това лято е добър - 5.4

...
Прогнозният добив от пшеница това лято е добър - 5.4
Коментари Харесай

Очаква се добра реколта от пшеница

Прогнозният рандеман от пшеница това лято е добър - 5.4 млн. тона. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, която даде начало на жътвената акция в община Сливен. Тя добави, представена от пресцентъра си, че съгласно обследванията на Областните дирекции " Земеделие ", посевите са в положително положение.

" В България има аграрни производители с висока административна и мениджърска просветеност, които са конкурентноспособни на водещите аграрни страни в Европа ", разгласи Танева.

Десислава Танева посочи, че в България близо 70% от всички зърнени култури се изнасят, тъй че това е факторът, който дефинира цената. Зърнопроизводителите имат положително браншово сдружаване, което е друго от съдружие на производителите, за маркетиране на продукцията и реализация.

Министърът на земеделието уточни още, че следва значим интервал за бранша, тъй като упованията са до края на тази година да се одобри многогодишната финансова рамка и да се завършват регламентите, които ще дефинират законодателството за идващия програмен интервал на Общата селскостопанска политика. " Независимо от препоръчаните понижения, в България директните заплащания съвсем резервират равнищата си ", разгласи тя.

Десислава Танева посъветва стопаните да внедряват новите технологии и нововъведения. " По този метод ще продължите да поддържате високо равнище, до което на процедура сами достигнахте, с помощта на това, че България стана член на Европейски Съюз, получи поддръжка по Общата селскостопанска политика и отвори пазара си ", добави Десислава Танева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР