Прогнозите са за силна зима в курортаДнес откриха ски сезона

...
Прогнозите са за силна зима в курортаДнес откриха ски сезона
Коментари Харесай

Откриха ски сезона в Пампорово

Прогнозите са за мощна зима в курорта

Днес откриха ски сезона в Пампорово. Прогнозите са за мощна зима в курорта, през която заетостта в хотелите се връща на равнищата отпреди пандемията. Първите за сезона чартъри с ирландски туристи към този момент са пристигнали в Пампорово, съобщи.

Липсата на естествена снежна завивка се оказаха същинско предизвикателство за Пампорово. Над 300 оръдия за изкуствено заснежаване избавиха сезона, а температурите паднаха под минус 3 градуса.

Близо 8 хиляди души се чакат за празниците Коледа и Нова година в Пампорово.

Над 30 % растеж на туристи в зимните ни курорти се чака този сезон.

“Очакваме рекорден сезон. Единствено времето би ни попречило и се надяваме да има натурален сняг и да вали ”, сподели министърът на туризма Илин Димитров.

Държавата към този момент е набелязала ограничения, които ще облекчат издаването на визи за туристите, идващи от Турция.

На откриването на сезона участваха служебният министър на туризмаИлин Димитров, регионалният шеф на Община Чепеларе и кметът на Смолян.

В дните от 23-и до 28-и декември дневна въжен превоз карта в Пампорово ще коства 75 лева за възрастни и 59 лева за младежи и за лица над 65 години. Има отстъпки и за картите за деца.

От 29-ти декември целодневната карта ще бъде 85 лв..
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР